”Når man laver et kvalitetskøkken,
der holder i mange år,
så skal designet jo holde i mindst lige så mange år”.

Morten Georgsen er designeren bag Tvis Køkkens nye MG50 køkken. Når han designer køkkener, sørger han for, at funktionalitet og æstetik går op i en højere enhed – og så tænker han langsigtet. For Tvis køkkener har en lang levetid, og det forpligter.

Køkkenet skal passe til hjemmet
Når jeg designer køkkener for Tvis, tænker jeg altid på omgivelserne. Mit design skal passe til mange hjem – favne forskellige epoker og stilarter. Det er vigtigt, at køkkendesignet ikke overtager rummet, men integrerer sig i hjemmet. Det skal ikke stå frem, men læne sig tilbage i smukt samspil med rammerne. Man kan godt blande nyt og gammelt, men det skal gøres med empati. Derfor er det også målet med mine køkkendesigns, at de giver mulighed for at vælge forskellige linjer og blande materialer og elementer, så man kan fremhæve præcis det, man ønsker ved hjemmet, hvor køkkenet skal leve. Det er det vigtigste.

 

Som at købe kongeligt porcelæn
Man skal tænke langsigtet, når man designer køkkener – særligt, når det drejer sig om køkkener af høj kvalitet. For når man nu laver et kvalitetskøkken, der holder i mange år, så skal designet jo også holde i mindst lige så mange år. At købe køkken er lidt som at købe kongeligt porcelæn. Det handler ikke om hurtige trends, men om at finde noget klassisk, man kan nyde både nu og i fremtiden.
Bare fordi det er klassisk, behøver det ikke være kedeligt. Når basen er i orden, er det faktisk nemmere at sætte forskellige farver og tendenser i spil over tid – det giver frihed og frirum til at lege med alt det, der er mere forgængeligt.

 

MG50 – inspireret af dansk designs storhedstid
Det seneste køkken, jeg har tegnet for Tvis, er MG50. Her har jeg arbejdet med tynde, elegante fronter inspireret af 50’erne og 60’erne, hvor dansk håndværk og design var på toppen. Det stiller et stort krav til det håndværksmæssige i produktionen, for fronterne skal stadig være robuste og slidstærke – og det er de blevet. Det giver et køkken, der passer smukt ind i mange huse – både dem, der er fra den tid, jeg har ladet mig inspireret af, men også mange af de nye boliger man bygger i dag. Sådan er det, når man arbejder med det klassiske.

Samtidigt er MG50 et køkkendesign, der tager højde for den måde, vi bruger køkkenet på i dag. Det er blevet en mere integreret del af hjemmet, end det tidligere har været. Vi bygger opholdsrum med åbne alrum og vælter vægge mellem spisestue og køkken, når vi istandsætter huse af ældre dato. Derfor skal køkkenet nu også kunne noget andet og mere. Selvfølgelig skal man kunne lave mad og have et godt arbejdsflow – men man skal også bare kunne være sammen. Derfor har jeg designet et køkken, der er let at komme til, og hvor alt ikke er gemt bag låger. Man kan vel sige, at det er mere åbent og venligt. Det tror jeg, der er mange, der vil kunne lide.


SE VORES 
KØKKENGALLERI

FIND INSPIRATION I VORES MANGE FORSKELLIGE KØKKENSERIER

Se dem i køkkengalleriet