”Når man laver et kvalitetskøkken,
der holder i mange år,
så skal designet jo holde i mindst lige så mange år”.

Morten Georgsen er designeren bag Tvis Køkkens MG50 og MG30 køkken. Når han designer køkkener, sørger han for, at funktionalitet og æstetik går op i en højere enhed – og så tænker han langsigtet. For Tvis køkkener har en lang levetid, og det forpligter.

Køkkenet skal passe til hjemmet

Når jeg designer køkkener for Tvis, tænker jeg altid på omgivelserne. Mit design skal passe til mange hjem – favne forskellige epoker og stilarter. Det er vigtigt, at køkkendesignet ikke overtager rummet, men integrerer sig i hjemmet. Det skal ikke stå frem, men læne sig tilbage i smukt samspil med rammerne. Man kan godt blande nyt og gammelt, men det skal gøres med empati. Derfor er det også målet med mine køkkendesigns, at de giver mulighed for at vælge forskellige linjer og blande materialer og elementer, så man kan fremhæve præcis det, man ønsker ved hjemmet, hvor køkkenet skal leve. Det er det vigtigste.

Som at købe kongeligt porcelæn

Man skal tænke langsigtet, når man designer køkkener – særligt, når det drejer sig om køkkener af høj kvalitet. For når man nu laver et kvalitetskøkken, der holder i mange år, så skal designet jo også holde i mindst lige så mange år. At købe køkken er lidt som at købe kongeligt porcelæn. Det handler ikke om hurtige trends, men om at finde noget klassisk, man kan nyde både nu og i fremtiden. Bare fordi det er klassisk, behøver det ikke være kedeligt. Når basen er i orden, er det faktisk nemmere at sætte forskellige farver og tendenser i spil over tid – det giver frihed og frirum til at lege med alt det, der er mere forgængeligt.

MG50 – inspireret af dansk designs storhedstid

MG50 – inspireret af dansk designs storhedstid MG50-køkkenet i sapele er det første design, jeg har tegnet for Tvis Køkken. Her har jeg arbejdet med tynde, elegante fronter inspireret af 50’erne og 60’erne, hvor dansk håndværk og design var på toppen. Det stiller et stort krav til det håndværksmæssige i produktionen, for fronterne skal stadig være robuste og slidstærke – og det er de blevet. Det giver et køkken, der passer smukt ind i mange huse – både dem, der er fra den tid, jeg har ladet mig inspireret af, men også mange af de nye boliger man bygger i dag. Med MG50 i farver får køkkendesignet et tidløst udtryk, der ikke er forankret i én tidsperiode. De farvede låger har stadig med den hvide indramning, der er særegen for netop dette design. Farverne gør, at udtrykket kan trækkes i mange retninger og tilpasses stilen i det enkelte hjem.

MG30 – elegante og afbalancerede linjer

I designet af MG30 har jeg hentet inspiration i stilen fra 30’ernes patriciervillaer og murermestervillaer. Køkkenet er hvidt på en ny måde, hvor det hvide brydes af køkkenets linjer. Her er både vertikale og horisontale linjer, så designet er afbalanceret og harmonisk – uden at være kedeligt. De fræsede linjer i lågen giver køkkenet en dybde, der er spændende at se på. Køkkenet kan passe ind i alle huse og sommerhuse, hvor man ønsker den elegante og afslappede stil.

Et nyudviklet vitrineskab

MG31 er en nyfortolkning af det klassiske møbeldesign. Det væghængte skab er let skråt med skydelåger i matteret glas og to åbne hylder. Vitrinen passer ind i mange køkkener, hvor man ønsker et godt sted til småopbevaring, herunder både MG30 og MG50. Til hylderne har jeg udviklet små træbakker i eg og i sapele, så udtrykket kan tilpasses.

Køkkenet er ikke bare et køkken

Mine køkkendesigns tager højde for den måde, vi bruger køkkenet på i dag. Det er blevet en mere integreret del af hjemmet, end det tidligere har været. Vi bygger opholdsrum med åbne alrum og vælter vægge mellem spisestue og køkken, når vi istandsætter huse af ældre dato. Derfor skal køkkenet nu også kunne noget andet og mere. Selvfølgelig skal man kunne lave mad og have et godt arbejdsflow – men man skal også bare kunne være sammen. Derfor designer jeg køkkener, der er lette at komme til, og hvor alt ikke er gemt bag låger. Man kan vel sige, at det er mere åbent og venligt. Det tror jeg, der er mange, der vil kunne lide.


SE VORES 
KØKKENGALLERI

FIND INSPIRATION I VORES MANGE FORSKELLIGE KØKKENSERIER

Se dem i køkkengalleriet