Verde Guatemala marmor bordplade

GRANIT, SILESTONE & DEKTON

Granit er et naturprodukt, hver plade er helt unik, materialet er hårdt og modstandsdygtigt. Tvis Køkkener tilbyder 4 danske granitter fra Bornholm som varierer meget i farve og udtryk – et smukt og unikt produkt.

Silestone har samme gode egenskaber som granitbordpladen, men med Silestone kan man opnå et ensartet udtryk i bordpladen.

Dekton har en overflade, der er næsten umulig at ridse. Pladen kan klare varmepåvirkning fra f.eks. gryder og pander. Dekton kan tåle almindelige former for syrer og baser og mister ikke sin farve med tiden.

GRANIT, SILESTONE & DEKTON

EGENSKABER FOR GRANIT, SILESTONE & DEKTON

GRANIT
Dansk granit har egenskaber ud over det sædvanlige. Kun danske granit er garanteret varmefast. Her har du en bordplade, der tåler hurtige temperaturskift, inklusiv en varm bradepande direkte fra ovnen. 
Bornholm er varierende fra sandstrand til klippe-kyst. Samme variation gælder for granitterne herfra. De er meget varierede og forskellige fra gang til gang. De danske granitter skal opleves, og vi anbefaler, du vælger at købe disse beset.
Granit har en ”lang levetid”. Bordplader i granit forbliver som nye i rigtig mange år – smukke og naturlige. 

Syrefast: Granitbordplader er modstandsdygtige over for almindelig husholdningskemi/syre som eddike, sprit mm. Kontakt med kraftig base, klorin og Cillit Bang, samt lignende produkter, kan forårsage skader på overflade/polering.

Ridse/Slagfasthed: Granit varierer i styrke pga forskellighed og naturligt varierende kvartsindhold. Med andre ord er nogle granitter stærkere end andre, og derfor er det her svært at lave en entydig beskrivelse af styrke/ridsefasthed/slagfasthed osv. Generelt tåler granit de forhold, som gør sig gældende til alm. køkkenbrug. Vi ser sjældent store ridser og ødelagte overflader, men det kan ske, at en grat fra et ildfast fad eller spidsen af en køkkenkniv, sætter ridser, som ikke efterfølgende er at udbedre. Overfladeridser på blanke granitbordplader kan ikke poleres væk. 
 
NATUR I NATURSTEN
Vi kommer ikke uden om natur i natursten. Følgende forhold skal du kunne acceptere, hvis du vælger den ægte natur/granit:
Sandhuller, er små overfladehuller/aflejringer af biologiske rester. Disse sandhuller opstår under overfladepolering hvor porøsiteter forsvinder og sandhuller ligger lagvist. Sandhuller kan ikke undgås. Store huller repareres. Små huller, som knappenåle, står naturligt frem. Den afsluttende overfladebehandling forsegler, men usynliggør ikke disse.
 
Uniforme typer: Pletter i kontrast til granitten er ligeledes ikke at undgå. I mange natursten kan der forekomme små fordybninger og huller i overfladen. Disse fordybninger kan ikke udspartles. 
 
Variation: Nuancer, struktur, kontraster, og udtryk varierer. Alle vareprøver er derfor altid vejledende og retningsgivende.

SILESTONE 
Komposit betyder sammensat. Silestone komposit er baseret på 93% kvarts. Kvarts er et af de stærkeste mineraler efter ædelsten, og findes naturligt i granit. De resterende 7% er tilsatte bindemiddel/ farve/kontraster. Silestone® er 100% kompakt.
Silestone® består af 93% kvarts, hvilket gør den meget ridsefast
Silestone® er meget vedligeholdelsesvenligt og hygiejnisk
Toner og nuancer variere naturligt. Design, struktur, kontraster, og renhed kan variere. Alle vareprøver er derfor altid vejledende og kun retningsgivende

Varmefast: Silestone komposit er ikke ubetinget varmefast. Hurtige temperaturskift og længere påvirkning med høj temperatur fra gryder/pander osv. kan forårsage skade på kompositbordplader. Derfor anbefales altid afsætning på en bordskåner

Syrefast: Kompositbordplader er modstandsdygtige over for almindelig husholdnings kemi/syre som eddike, sprit m.f. Kontakt med kraftig base, klorin og Cillit Bang samt lignende produkter, kan forårsage skader på overflade/polering.
 

DEKTON
Dekton er en fusion imellem fremstilling af glas/keramik & komposit. Meget forenklet er Dekton 100% mineraler. Det er opbygget som fugtet sand i en kæmpe sandkasse. Plade for plade sammenpresset under et 25.000 tons tryk, og til sidst sammensmeltet ved 1200 grader i en 180 mtr. lang ovn.

Varmefast: Dekton er varmefast og tåler direkte afsætning med gryder, pander, bradepander osv. Dekton er varmefast så længe varmekilden er mindre end bordpladen.
 
Syrefast: Dekton er syrefast. Syre og base kan ikke beskadige Dekton.
 
Ridse/Slagfasthed: Dekton er et produkt mest sammenligneligt med keramik. Dekton er næsten umulig at ridse, dog kan produkter med samme hårdhedsgrad afsætte ridser, som ikke kan udbedres. Pas på med en grat fra et keramisk fad eller lignende, det kan medføre ridser. Dekton er meget modstandsdygtig over for slag mod overfladen, men et uheldigt stød med en stum tilsvarende hård genstand imod en forkant, kan forårsage afskalling og et efterfølgende hak. Dette er ikke reklamationsberettiget. Vi anbefaler ALTID planlimede vaske i keramikbordplader. Lad vasken beskytte den udsatte kant.
 
Variation: En råplade på 146×320cm udgør mindre end 10% af det samlede designareal, og derfor opstår naturlige variationer mellem 2 plader. Design, struktur, kontraster, og udtryk kan variere. Alle vareprøver er derfor altid vejledende og retningsgivende

SE OGSÅ ANDRE TYPER BORDPLADER

SE BORDPLADER